Het Doe-orgel

In les 2 van het pakket de Orgelridders staat het bouwen van het Doe-orgel centraal. Met deze leskist kunnen kinderen in circa 45 minuten een compleet werkend orgel bouwen.

De ideale groepsgrootte voor het bouwen van het orgel is 15 kinderen. De taken worden verdeeld over groepjes, die parallel werken aan het bouwen van het raamwerk, sorteren van de toetsen, sorteren van de twee soorten pijpen. Als alles bij elkaar komt moeten kinderen even op elkaar wachten. Het werkboek bevat een puzzel om deze werktijd zinvol te vullen.

Bij een grotere groep is het aan te bevelen om de groep te splitsen en de bouwsessie twee keer aan te bieden. De andere groep kan aan de slag met de themakaarten voor zelfstandig werken.

Hoe kom ik aan een Doe-orgel?

Het Doe-orgel is te huur bij Orgelkids.nl voor € 45,- per dagdeel. Raadpleeg de agenda voor beschikbaarheid en reserveer bijtijds.

Er zijn meer Doe-orgels in Nederland en België (en elders in de wereld). Raadpleeg de kaart om te zien of er een Doe-orgel in de buurt te vinden is. Orgelkids kan eventueel contact voor je proberen te leggen met andere eigenaren.

Kaart bijgewerkt tot 16 oktober 2020